Kleur kiezen

Bij het inrichten van uw huis, kantoor of andere leefruimte begint u met de vloer. Dit is de basis van het interieur. Maar hoe komt de vloer het beste tot zijn recht?

RUIMTELIJK EFFECT

Kleur, licht en ruimte bepalen het optische effect van de ruimte. Denk aan het gewenste eindresultaat bij de kleurkeuze van de vloer en andere elementen in het interieur. In het algemeen vergroten lichte tinten en verkleinen donkere tinten de ruimte. Bij houten vloeren hoort de plint en is er een manier om het ruimtelijk effect te beïnvloeden. Plinten in dezelfde kleur als de vloer laten de ruimte groter ogen.

CONTRAST

De natuurlijke uitstraling van hout geeft mogelijkheden met kleur op de muren en accessoires. Zo is een donkere eiken vloer prachtig bij licht gekleurde wanden. Donkere kleuren geven een warme uitstraling. Licht gekleurde vloeren daarentegen maken de ruimte sereen. Blauw-, groen-, rood- en geeltinten kleuren mooi bij hout. Natuurlijke materialen (wol, vilt en linnen) geven een comfortabel en knus gevoel. Op de houten vloer biedt het vloerkleed een goede uitkomst. Het geeft een behaaglijke sfeer aan uw interieur en heeft ook nog een geluiddempende functie. Let wel dat het kleed enkele tinten lichter of donkerder is dan de vloer en meubelen voor voldoende contrast.