Houten vloer op vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling

Houten vloer op vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig opgeleverd met zowel vloerverwarming als vloerkoeling. Bij vloerkoeling stroomt er in plaats van warm water, koud water door de leidingen in de betonnen vloer.

De combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling gaan prima samen met een houten vloer. Wel is het belangrijk om de minimale en maximale waardes voor de temperatuur van het water dat door de leidingen stroomt aan te houden. De watertemperatuur voor het koelen mag niet lager zijn dan 18 °C en voor het verwarmen niet hoger dan 40°C.

Wanneer bij het koelen de vloer te koud wordt in verhouding tot de temperatuur in de ruimte, kan er condens ontstaan. Dit zal beperkt blijven tot de bovenkant van de houtenvloer en kan geen kwaad. De meeste systemen voor vloerkoeling zijn voorzien van een condens bewaking. Deze schakelt de vloerkoeling uit, zodra er condens kan gaan ontstaan. Als voorzorg brengen wij altijd eerst een vochtscherm aan op de vloer.

Bij Rein parket hebben we een ruim assortiment houten vloeren die op een combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling gelegd kunnen worden. We gebruiken hiervoor een ondervloer met een hoog rendement en voor de vloer zelf gebruiken we Tapisvloeren. Zo ontstaan er geen luchtkamers en heb je het hoogste rendement. Verkrijgbaar in diverse afmetingen, patronen en kleuren.
Kom vrijblijvend langs en vraag ons naar de mogelijkheden.